top of page

Rekommendationer

Under hösten 2018 har vi fått hjälp med fysträning 1 gång i veckan av coacherna Helen (Lic PT samt kostrådgivare) samt Emmanuel (mångårig erfarenhet som lic instruktör i spinning @Sats och guide i lansdsvägscykling) Vi har främst fokuserat på att bygga upp styrka och arbetat mycket funktionellt för att förebygga skador på plan. Nu när utesäsongen kommer igång blir det mer fokus på konditionen, dvs löpträning! Vi vill även passa på att tacka Sats Värmdö som lånat ut sin utrustning och låtit oss använda salen på gymmet. Mycket uppskattat!

Helen och Emmanuel driver Gym and Outsport Center Spain som anordnar all inclusive camps med lansdvägscykling som fokus i kombination med PT-ledda styrkepass i Costa Blanca. Inspireras utav kunniga ledare och omgivning, skratta och ha kul, ät gott och bo mitt bland apelsinodlingar med gångavstånd till 10 km lång sandstrand! 

Värmdö IF Damlag

"Upplevelse för livet" , det var det som fick oss att välja Gym & Outsport C.

Vi fick uppleva cyklingen tillsammans med vår cykel guide Emmanuel och Helen, hans fru som följde oss med servicebilen och såg till att inget saknades såsom vatten, bars, klädombyte etc.

Första dagen körde vi ca 60 kilometer som uppvärmning inför dag två som väntade med bra stigningar. Etapperna gick vi genom noggrant för att vara förberedda på vad som komma skulle.

Att cykla genom apelsinodlingar, vackra landskap med blommande mandelträd var bara det något vi kommer att bära med oss länge!

När vi tog en paus i Xaló, på Velo Sol Cykling Bar - en av de många genuina bycaféer vi besökt under veckan, kunde vi se "Coll D`Rates” - vår guide Emmanuel övertygade oss om att det såg värre ut än vad det faktiskt är och skrattade med glimten i ögat. Varje dag gick vi igenom hur viktigt det är att hela tiden hålla ihop och ständigt vara vaksam och tänka på säkerheten i trafiken! Vi hade även turen och äran som fick dela landsväg med flera cykelteam så som Astana, Sky Team, Trek Sagafredo, Quick Step etc. Det häftigaste av allt var när vi fick hänga med Team Moviestar DM i några kilometer. Vi fick verkligen kämpa, de fick oss att känna oss som elitcyklister. Riktigt trevligt och ödmjukt bemötande från alla! Col D´Rates blev den stora utmaningen för oss men som Emmanuel hela tiden påminde oss när kämpaglöden trynade - "vi kan mycket mer är vad vi tror” - och så var det! Vi kände oss som hjältar på toppen av bergeto. Vall D´Ebo med sin 6% upp till 11% lutning och en stigning som är ca 8,6 kilometer blev en favorit! Utöver detta fick vi uppleva god valenciansk Paella och annan god spansk mat, plocka saftiga apelsiner, cykla med lokala cyklister där vi förstod varandra trots språkbarriären, eftermiddags promenader längs stranden, vandring i Casco Antiguo (gamla staden) och se förberedelse av kommande Fiesta Fallas som skulle firas senare i veckan. Våra tidigare resor med andra bolag går inte att jämföra med vad G&O C erbjöd oss! Detta var otroligt genuint och familjärt, vi kände oss som hemma tillsammans med Helen och Emanuel och deras stora umgängeskrets i vackra Oliva och dess omgivningar! Så är du ute efter en upplevelse utöver det vanliga och en härlig träningsvecka kan jag varmt rekommendera Gym & Outsport C!

Birgitta K - Nöjd cyklist

Har varit på flertalet träningsresor under åren, få kan mätas med

denna oförglömliga resa med kunnige och inspirerande

teamleader Emmanuel och hans så alltid entusiastiska och serviceminded fru Helen. Planering av veckans rutter och utflykter med ett utförande i världsklass.

Kan inte säga att jag saknade massvandring till opersonliga skräniga matsalar. Varje dag var ett nytt cykeläventyr med mat/kultur/nöje upplevelse. Fått mersmak av att fortsätta utforska spanska genuina byar, caféer och kultur. Emmanuel och Helen är väldigt sociala och vi kände oss så välkomna av deras vänner och bekanta samt på alla de ställen vi var på där de tycktes ha väldigt gott samarbete och således alltid fick ett exceptionellt bemötande, trots våra stinkande cykelkläder ;)

Följebil och fina minnen i form av videos och bilder stod Helen för, följeslagare som ständigt var på tå för att vi skulle ha det bäst. Emmanuel har en fantastisk förmåga att få en att prestera sitt yttersta, tipsar peppar och berömmer. Rekommenderar G & C och ger denna duo 10/10 * 

Med vänlig hälsning, Jens

Skicka en rekommendation

Namn*

Email*

Meddelande *

bottom of page